Over BASAMRO – de specialist in wegtransport en verschepen

BASAMRO heeft zijn hoofdvestiging in Rhoon, dicht bij de Rotterdamse haven. Het bedrijf bestaat uit twee divisies met dertig jaar ervaring op het gebied van transport en logistiek.

 • BASAMRO Transport brengt vraag en aanbod op het gebied van wegtransport in heel Europa bij elkaar. Deze divisie regelt het transport, zorgt voor de bijbehorende papieren en organiseert desgewenst extra activiteiten zoals crossdocking, warehousing of douaneafhandeling.
 • BASAMRO Shipping verzorgt de wereldwijde expeditie van allerhande goederen. Deze divisie neemt klanten het hele traject uit handen, vanaf het laden van containers bij overzeese fabrieken tot aan het moment dat ze arriveren in het warehouse.

BASAMRO onderscheidt zich in de markt op een aantal fronten:

 • Ons netwerk.
  BASAMRO Transport beschikt over contacten met meer dan drieduizend transporteurs in heel Europa. BASAMRO Shipping heeft een wereldwijd netwerk opgezet met agenten in landen als Indonesië, China, India en vrijwel alle landen in het Verre Oosten.
 • Onze knowhow.
  BASAMRO beschikt over veel kennis op verschillende terreinen, waardoor wij voor vrijwel elk transportvraagstuk een oplossing vinden. Een voorbeeld is het coiltransport, dat in de loop der jaren een specialisme is geworden.
 • Onze ervaring.
  Onze disponenten hebben allemaal jarenlange ervaring, vaak ook in de landen waarmee ze zaken doen. Wij hebben bijvoorbeeld een aantal China-specialisten die zelf in Shanghai en Hong Kong hebben gewerkt.
 • Onze service.
  Wij streven naar langdurige relaties met klanten. Wij denken mee en zoeken samen met onze klanten naar de voordeligste vervoerswijze. En als we die hebben gekozen, nemen wij het traject van A tot Z uit handen, terwijl wij u nauwkeurig op de hoogte houden van de vorderingen.

De wereld verandert voortdurend. Nieuwe markten komen op, terwijl andere achterblijven. Vervoersvoorschriften en douaneregels verschillen soms van land tot land en worden steeds weer aangepast. Al die ontwikkelingen vragen om een expediteur die bijblijft. BASAMRO is zo’n expediteur. Wij beschikken over een team van dertig ervaren mensen, die hun talen spreken en elke dag opnieuw hun best doen om de snelle veranderingen in de markt bij te houden.