De geschiedenis van BASAMRO

BASAMRO Shipping is in 1983 door Aart van der Basch opgericht als expeditiebedrijf. Vier jaar later voegde Pim van den Brom zich bij het bedrijf, wat de start van BASAMRO Transport betekende.

In drie decennia is BASAMRO Shipping uitgegroeid tot een wereldwijd opererende expediteur, terwijl BASAMRO Transport zich concentreert op het bevrachten van vrachtauto’s in heel Europa.

Een noodzakelijke voorwaarde voor een succesvol expeditiebedrijf is de informatievoorziening. BASAMRO liep daarom al vroeg voorop met informatietechnologie en was één van de eerste gebruikers van de software die het bekende softwarehuis GreenCat nog steeds doorontwikkelt.

BASAMRO Aachen

Als uitbreiding van de activiteiten is BASAMRO gestart met een vestiging in Aachen, die zich gespecialiseerd heeft in coiltransport. In 2009 is deze vestiging om strategische redenen weer verplaatst naar de Nederlandse kant van de grens. Naast de 26 mensen in Rhoon beschikt BASAMRO dus over een team van 6 mensen dat opereert vanuit Heerlen.

In de loop der jaren is BASAMRO uitgegroeid tot een expeditiebedrijf met een grote staat van dienst en een lange lijst met trouwe klanten.